Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Marinković: U januaru 2016. srpske kompanije postaju dobavljači General Electrica

    Potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik Ekonomskog kokusa Vladimir Marinković rekao je da će u januaru 2016. godini biti potpisani prvi ugovori sa srpskim kompanijama koje će postati dobavljači američke kompanije General Electric (GE).

    Marinković je gostujući kasno sinoć u programu televizije Kragujevac rekao da narednom periodu očekuje potpisivanje ugovora sa više od 20 domaćih kompanija koje će proizvoditi za GE "u mnogim formatima".

    "Postoji mogućnost da se određene mašine, aparati i alati proizvode ovde i pod firmom GE izvoze na tržište SAD i Kanade", rekao je Marinković.

    Marinković je kazao da je u organizaciji Ekonomskog kokusa u Parlamentu u junu ove godine održan sastanak između sedam kompanija i više od 70 domaćih kompanija koje su ispunjavale uslove za saradnju, a pod okrijem GE iz oblasti obnovljivih izvora energije, rasvete, avio-inženjeringa i avio-industrije.

    Prema njegovim rečima, GE će u narednih deset godina u Srbiju da investira milijardu evra u vetro parkove.

    "Ono što je još važnije da kada druge kompanije, poput Samsunga i Hyundaija, iz različitih oblasti privrede vide da jedan GE sarađuje sa domaćim firmama i investira ovde, to je pokazatelj da je Srbija zemlja gde su dobri zakoni i dobar ambijent za poslovanje", rekao je Marinković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE