Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bivši direktor VW i dalje prima milionsku platu

    Bivši izvršni direktor nemačkog Volkswagena Martin Winterkorn, koji je podneo ostavku nakon izbijanja skandala sa lažiranjem podataka o izduvnim gasovima, i dalje se vodi kao zaposlen u kompaniji i prima veliku platu.

    Dnevnik Handelsblatt i nemačka državna televizija, pozivajući se na izvore bliske nadzornom odboru VW, navode da Winterkornov ugovor ističe krajem 2016, kao što je ranije dogovoreno, i da on prima punu platu, prenosi agencija France presse.

    Winterkornova osnovna godišnja plata iznosi 1,62 miliona evra plus niz velikodušnih bonusa, a prošle godine primio je ukupno 15 miliona evra i bio najplaćeniji izvršni direktor među 30 lidera kompanija čije deonice čine nemački berzanski indeks DAKS 30.

    Prema navodima izvora, Winterkorn, koji je bio na čelu VW od 2007, ove godine će primiti više od 10 miliona evra. VW je prvobitno želeo da otpusti bivšeg direktora, ali bi u tom slučaju morao da mu isplati takozvanu "zlatnu otpremninu", što kompanija nije želela da se ne bi našla na udaru javnosti, navodi Handelsblatt.

    Winterkorn je pristao na ostavku, međutim, nije želeo da odustane od novca na koji ima pravo, budući da je izjavio da ne zna ništa o skandalu i da je nevin.

    VW je pogođen najvećim skandalom u svojoj istoriji, kada je priznao da je u 11 miliona automobila širom sveta ugradio softver za lažiranje vrednosti izduvnih gasova na laboratorijskim testiranjima. Nedavno je iz kompanije saopšteno da je skandal, ipak, manjih razmera nego što se prvobitno pisalo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE