Prva velika rekonstrukcija Barske pruge

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prva velika rekonstrukcija Barske pruge

  Posle 40 godina na pruzi Beograd – Bar počinje prva veća rekonstrukcija i to na deonici od Resnika do Valjeva, dugoj 77 kilometara, koja bi trebalo da se završi do aprila 2017. godine.

  Ugovor o rekonstrukciji predviđa remont pruge od Resnika do Valjeva koji će u okviru ruskog kredita uraditi ruski RŽD international. Vrednost radova je 80 miliona dolara, a glavni projekat uradio je saobraćajni institut CIP. Ovim remontom brzine vozova na ovoj deonici biće povećane za tri puta.

  "Sada se brzine kreću 40, 50 i 60 kilometara na čas, kako na kojoj deonici. Međutim, posle samog remonta imaćemo brzine i do 110 kilometara na čas", ističe glavni projektant sanacije pruge Beograd–Bar Novica Gotovina.

  U CIP kažu da treba obnoviti svih 287 kilometara pruge Beogarad–Bar. "Moram da kažem da bez obzira koje rokove ruska firma daje, oni će da ih ispune", navodi direktor CIP Milutin Ignjatović.

  Planirano je da se rekonstrukcija završi u aprilu 2017. godine. Pruga se ne može predprojektovati, tvrde stručnjaci u CIP, zbog izuzetno teških uslova i brdsko-planinskih predela.

  Ne mogu se postići veće brzine od 120 kilometara na čas, ali će se sigurno povećati kapacitet za prevoz tereta, podići nivo sigurnosti i rešiti problemi vezani za transport putnika na relacijama koje su poznate po višesatnim kašnjenjima.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE