Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    10 novih `kul` biznisa pokrenutih u 2015.

    Stotine kul, inovativnih preduzeća pojavljuju se širom Amerike svaki dan, donoseći nove tehnologije, zabavu i usluge svojim lokalnim zajednicama.  Business Insider napravio je listu od 50 novih “kul” biznisa koji su se ove godine pojavili u SAD, a mi vam izdvajamo deset koji bi se mogli pokrenuti i u Srbiji.

    Pivo na Asketski način.  Prva Latinska pivara gde se pivo pravi na osnovu asketskog mita i kulture. U njega se uliva ukus čilija, smeđi šećer, šećer od trske kao i drugi latinski ukusi. Pivara je smeštena u blizini Čikaga i nosi naziv 5 Rabbit Cerveceria koji treba da se poklopi sa asketskim kalendarom.

    Kompanija torbi koja za cilj ima dobrotvornu donaciju. Sve vrste torbi dolaze u različitim bojama, ali prilikom odabira kupci ne misle samo na boju koja im se dopada, već  koju će ,,boju “ donirati. Tako je na primer crvena boja za HIV, a pink za karcinom dojke.

    Hibridna prodavnica. Sve u jednom- prodavnica odeće, kafe i viski bar. Članovi za 10 dolara mesečno mogu dobiti i poklone i  specijalna pića, ili iskoristiti berberina za brzu frizuru i brijanje. Zbog svih ovih usluga teško je naći način da se iz lokala ode.

    Unikatne dizajnirane cipele. Kompanija obuće ima otvorenu mrežu koja povezuje slikare, ilustratore, fotografe  i grafičke dizajnere iz 100 zemalja. Oni prave posebne crteže koji se stavljaju na cipele i tako je svaki par različit i priča za sebe.

    Agencija koja povezuje bendove i savršena mesta. Ideja je da se pruži podrška mladim bendovima na muzičkoj sceni. Pomaže se mladim umetnicima da izgrade svoju bazu fanova. Agencija ima nalazi prostor za nastupe odgovarajuće veličine i određuje cenu ulaznica.

    Dinner Lab. Kompanija koja povezuje ambiciozne kuvare omogućavajući im da prave hranu eksperimentišući sa sastojcima i tehnologijom. Prave se nova i inovativna jela.

    Floweboy Project. Ovaj prostor nije samo cvećara, već i butik, kafić i mesto za druženje. Flowerboy predstavlja opušteno mesto gde klijenti mogu dobiti espresso i krofnu, ili pregledati kataloge sa kućnim dekorom. Isto tako, mogu da sede i čitaju ili se druže sa prijateljima.

    ,,Zajednica pivara”. Ljubiteljima piva, koji žele da otvore pivaru i restoran, ova zajednica pruža mogućnost da sami naprave svoje pivo kombinujući količine ječma, hmelja i slada po svom ukusu.

    Pairin – sistem koji prati i meri veštine studenata.  Ovaj sistem identifikuje prednosti i veštine, kako bi se utvrdio idealan posao za kandidata. Može se koristiti i od strane nastavnika da pomogne jačanju sposobnosti svojih učenika i prati njihov napredak.

    Personalizovane ID oznake za ljubimce. Cilj je da se izgubljeni ljubimci nađu u što kraćem period. Ugrađeni čipovi pomažu da se nestali psi i mačke na brz i efikasan način vrate vlasnicima.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE