Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tedeschi prodao Cedevitu

    Kompanija Cedevita iz sastava Atlantic Grupe potpisala je ugovor sa Spider Grupom o kupoprodaji svog poslovanja s čajevima, a saradnja dve kompanije se nastavlja kroz partnerstvo u distribuciji, saopšteno je iz Atlantic Grupe.

    Spider Grupa je dugogodišnji ugovorni partner Atlantic Grupe u proizvodnji čajeva poznatih pod brendovima Cedevita i Naturavita.

    Transakcija podrazumeva objedinjenje asortimana pod jedinstveni brend Naturavita, koji će se od od januara 2016. naći u vlasništvu Spider Grupe, a strateška saradnja kompanija nastavlja se kroz partnerstvo u distribuciji, ističe se u saopštenju, u kojem se ne navodi vrednost transakcije.

    Iz Atlantic Grupe, koja je u vlasništvu hrvatskog biznismena Emila Tedeschija, ističu da su doneli odluku o izdvajanju i prodaji ukupnog poslovanja čajevima kako bi se poslovni fokus Cedevite posvetio osnovnom poslovanju – vitaminskim instant napicima.

    Čajevi pod brendovima Cedevita i Naturavita sa udelom od 15,5 posto su drugi igrač na hrvatskom tržištu. U okviru Spider Grupe, novog vlasnika s ekstenzivnim iskustvom i ekspertizom u proizvodnji čajeva, asortiman će dobiti dodatni fokus, ističu iz Atlantic Grupe.

    Spider Grupa je vodeći regionalni proizvođač i prerađivač lekovitog i aromatičnog bilja, kao i proizvoda na bazi lekovitog bilja, sa sedištem u Pitomači. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE