Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta nas očekuje u 2016: Dejan Turk, Vip mobile

    Za BIZLife piše: Dejan Turk, CEO Vip Mobile i Si.mobil

    Veći priliv investicija

    Kada je reč o poslovnoj klimi u Srbiji, postoje prve naznake ekonomskog rasta, porasta zapošljavanja, rešavanja pitanja koja već godinama ometaju razvoj privatnog sektora, kao i približavanje regulativi Evropske unije. Vlada je na dobrom putu jer je ostvaren značajan napredak u radnom zakonodavstvu, zaštiti potrošača, regulativi oko izdavanja građevinskih dozvola i slično. Međutim, neophodno je dalje i brže sprovođenje proklamovanih reformi kako bi se uspostavili pozitivni uslovi poslovanja za postojeće i buduće investitore. Svi investitori traže predvidljivije uslove poslovanja. U Srbiji su još uvek prisutne brojne administrativne prepreke i nameti koji privatnom sektoru gomilaju nepotrebne troškove i smanjuju konkurentnost privrede, kao i neujednačena implementacija propisa. 

    Makroekonomski pokazatelji u Srbiji ukazuju da će i 2016. godina biti puna izazova, zbog čega očekujemo i veću podršku države privatnom sektoru, pogotovo u domenu IKT i IT poslovanja, koji su ključni za izlazak iz recesije. Samo od ovogodišnje prodaje radio frekvencijskih spektara na 1800 Mhz i 800 Mhz državni budžet je uvećan za preko 120 miliona evra. Vip je tokom ove godine uložio čak 60 miliona evra u razvoj i širenje mreže na svim tehnologijama, uključujući i iznose za kupovinu frekvencija. Predstoje nam nove, značajne investicije u mrežu
    tokom 2016. kako bismo brže uveli 4G signal i širokopojasni internet u urbane i ruralne sredine, čime ćemo doprineti razvoju konkurentnosti cele zemlje. 

    Srbija može da očekuje veći priliv investicija već tokom 2016. godine, ako srpska Vlada odlučno nastavi da sprovodi najavljene reforme i uspostavi stabilniji makroekonomski okvir za poslovanje i povraćaj investicija. Zdrav privatni sektor umnogome doprinosi razvoju privrede i rešavanju problema nezaposlenosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE