Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kragujevcu zajam EBRD od 10 miliona evra

    Predstavnici grada Kragujevca i Evropske banke za obnovu i razvoj potpisali su ugovor o dugoročnom finansiranju kojim je za izgradnju infrastrukture u tom gradu i nabavku kontejnera i kamiona za sakupljanje otpada predviđeno 10 miliona evra kredita.

    Kako je saopštila Gradska prava, ugovor su potpisali gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i predstavnica EBRD Jelena Milošević.

    Smatramo da smo dobili veoma povoljne uslove. Kroz ovaj ugovor, EBRD je gradu Kragujevcu odobrio grant od preko million evra koji će biti realizovan kroz konsultantske usluge koje će pružati saradnici EBRD u vezi sa upravljanjem otpadom i uređenjem sistema gradskog saobraćaja, rekao je Nikolić.

    U okviru prve tranše kredita, predviđeno je da Kragujevac dobije 2,5 miliona evra za nabavku 15 kamiona i 2.000 kontejnera za potrebe JKP Čistoća kao i 7,5 miliona evra za izgradnju i rekonstrukciju gradskih ulica.

    U saopštenju se dodaje da će stručnjaci EBRD biti uključeni i u rad na projektu koji se odnosi na izgradnju nove autobuske stanice u Kragujevcu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE