Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stefanović: U policiji više od 1.300 otkaza

    Do kraja godine u policiji će biti otpušteno između 1.300 i 1.400 zaposlenih, najavio je ministar Nebojša Stefanović i dodao da će predložiti da direktor policije Milorad Veljović bude penzionisan.

    Ministar policije je rekao za RTS da će do kraja ove godine biti odlučeno da između 1.300 do 1.400 ljudi bude otpušteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

    „Nema novih racionalizacija u 2016, što znači da neće biti novih krugova otpuštanja. Čuo sam neke tendencizone komentare. To je to“, naglasio je Stefanović, dodajući da je Vlada donela odluku o racionalizaciji i MUP mora da se pridržava toga.

    „Besmislene su priče o tome kako ministar sedi u kabinetu i pravi brojeve. Moj posao jeste da sprovedem i od toga ne bežim“, istakao je Stefanović. Prema njegovim rečima, MUP se trudio da racionalizacijom budu pošteđeni svi koji su bez mrlje u karijeri.

    „Oni koji su veterani koji su se borili, koji su branili otadžbinu, samohrani roditelji, socijalno ugroženi biće pošteđeni. Međutim, ne možemo da ostavljamo one koji su tražili mito građanima, koji su korumpirani“, istakao je ministar policije.

    Govoreći o spekulacijama o promenama u vrhu policije, ministar je rekao da će do kraja godine predložiti Vladi da direktor policije Milorad Veljović bude penzionisan. „Predložiću da direktor bude penzionisan i predložiću Vladi da bude razrešen“, istakao je Stefanović.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE