Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NAMERNO ILI SLUČAJNO? SPS poslao saopštenje sa pogrešne adrese

    U tekstovima koje objavljujemo na našem sajtu često potežemo temu koliko slanje mejlova može da postane „opasna stvar“. Greške se naravno dešavaju, ali ovakve, kakva je bila Socijalističke partije Srbije, retko se čuje.

    Kako piše Danas, izjava predsednika SPS i šefa diplomatije Ivice Dačića nakon sednice Predsedništva te stranke poslata sa mejla pres službe Ministarstva spoljnih poslova i na memorandumu tog ministarstva, što je inače Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije zabranjeno.

    Ivica Dačić i Informativnoj službi SPS rekli su za taj list da je u pitanju „tehnička greška“, ali je ostalo nejasno kako je do nje uopšte moglo da dođe. U pres službi MSP, s druge strane, nisu odgovorili na pitanje zašto prenose stranačke izjave ministra Dačića.

    Dačić za Danas kaže da je reč o tehničkoj grešci i da su odgovorni za tu grešku "ukoreni". On navodi da je to trebalo da bude samo njegova izjava, ne objašnjavajući dalje u kom svojstvu je nameravao da da izjavu, da li kao ministar ili kao predsednik stranke, što su takođe prema Zakonu funkcioneri dužni da predoče javnosti. Povod i sadržaj njegove izjave, međutim, jasno ukazuju da je reč o stranačkoj izjavi.

    U utorak uveče medijima je stigao mejl sa izjavom Dačića u kojoj on navodi da je "na sednici Predsedništva SPS jednoglasno ocenjeno da je Vlada Srbije postigla izuzetne rezultate", da su od "ključne važnosti odnosi i saradnja SPS i koalicionih partnera PUPS i JS sa SNS", kao i da poziva SNS Aleksandra Vučića na "hitan sastanak na kojem bi razgovarali i napravili dogovor o njihovoj saradnji u narednim godinama".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE