Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Novih 230 radnih mesta u Siemensu

Kompanija Siemens će u subotičkoj fabrici vetrogeneratora već u prvom kvartalu naredne godine zaposliti još 230 ljudi, najavio je generalni direktor Siemensa za Srbiju Udo Eichlinger.

Poslovnu 2015. godinu Siemens d.o.o. Beograd priveo je kraju sa ostvarenim ciljevima i rezultatima, rekao je generalni direktor Siemens Srbija.

"U Srbiji vidim veliki poslovni potencijal i radujem se što ću biti u prilici da nastavim kurs koji je uspostavljen tokom duge i veoma uspešne istorije Siemensa na ovim prostorima. Kompanija će ostati fokusirana na nastavak investiranja, poslovni rast i zapošljavanje."

Na kraju 2015. godine imamo 1.500 radnika, od čega je 1.322 zaposlenih u subotičkoj fabrici vetrogeneratora. Očekujemo pojačanje u našem timu u subotičkoj fabrici već u prvom kvartalu naredne godine, kada ćemo zaposliti još 230 ljudi, rekao je Eichlinger.

Fabrika vetrogeneratora u Subotici je tokom 2015. zabeležila porast broja porudžbina generatora usled potražnje na svetskom tržištu, što je rezultiralo širenjem proizvodnje i povećanjem broja zaposlenih.

Kako se navodi u saopštenju, kompanija će u budućnosti nastaviti da se fokusira na elektrifikaciju, automatizaciju i digitalizaciju, dodaje se u saopštenju.

What's your reaction?

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE