AmCham protiv obavezne članarine u PKS

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  AmCham protiv obavezne članarine u PKS

  Predsednik Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) Zoran Petrović kritikovao je predlog novog Zakona o privrednim komorama koji predviđa obavezno, umesto opcionog članstva kompanija.

  AmCham, kako je rekao, poštuje napore predsednika PKS Marka Čadeža i njegovog tima u reformi komorskog sistema u Srbiji, ali se ne slaže sa pojedinim odredbama ovog predloga zakona.

  On je podsetio da je, u okviru reforme parafiskalnih nameta, obavezna članarina u PKS ukinuta. "Ostavljeno je na volju kompanijama, pa ukoliko smatraju da imaju dodatnu vrednost time što su članovi, mogu to da budu, ali i ne moraju", rekao je on.

  Takođe, dodao je, analize govore da bi to moglo da ima loš uticaj na plasman Srbije u određenim kategorijama na listi Svetske banke Duing biznis.

  >>>>Novi `namet` za sve firme u Srbiji?

  Marko Čadež je tokom posete preduzeću Alfa plam u Vranju, izjavio da će komorski sistem u Srbiji biti reorganizovan po ugledu na austrijski.

  PKS je ponovio da će reorganizacija komorskog sistema početi već od januara sledeće godine i dodao da to neće biti potpuno preslikan austrijski model jer je trebalo uvažiti neke naše specifičnosti.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE