Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Projekat `Nauk nije bauk` uz podršku NIS-a

    U Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Nišu svečano su predstavljeni naučni radovi učenika osnovnih i specijalnih škola u okviru projekta pod nazivom „Nauk nije bauk“.

    Kompanija NIS podržala je ovaj projekat u okviru programa „Zajednici zajedno“ koji ima za cilj popularizaciju i unapređenje obrazovanja i nauke, kao i podršku aktivnom uključivanju učenika sa smetnjama u razvoju u naučno popularne projekte.

    Putujuća laboratorija „Nauk nije bauk” posetila je ove godine 12 odabranih osnovnih i specijalnih škola na teritoriji grada Niša i kroz zanimljive eksperimente, interaktivne postavke i radionice, omogućila da se učenici bliže upoznaju sa različitim naučnim fenomenima i teorijama, što je iniciralo razvijanje samostalnih naučnih projekata. Projekat podrazumeva i formiranje „Naučnog kutka” u svakoj od posećenih škola u kojima će učenici i nastavnici zajedno raditi na projektima, koji će biti predstavljen na festivalu „Nauk nije bauk 8”, u martu 2016. godine.

    Putem konkursa „Zajednici zajedno“, kompanija NIS realizuje podršku zajednici u kojoj posluje. Projekti izabrani na javnom konkursu doprinose razvoju lokalnih zajednica, olakšavaju funkcionisanje brojnih ustanova i unapređuju rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE