Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sertić: Vlada je imala impresivne rezultate

    Ministar Željko Sertić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da Vlada Srbije godinu završava sa impresivnim rezultatima na mnogim poljima.

    "Otvorili smo 27 kilometara auto-puta od Vranja do Vladičinog Hana, sledeće nedelje otvaramo 23 kilometra ka Pirotu, počela je izgradnja brze pruge od Beograda ka Budimpešti. Vlada pokazuje koliko su joj svi građani važni", rekao je ministar Sertić i dodao da je smanjena siva ekonomija, ugovoreno oko 18.000 radnih mesta, a da je povećanje investicija u iznosu od 25 odsto.

    "Kada govorimo o privatizaciji, ovu godinu smo počeli sa više od 500 nerešenih preduzeća a završavamo sa deset. Nadomak smo rešenja za sedam od 17 preduzeća. To su Fabrika auto-maziva iz Kruševca, tri Petoletke koje preuzimaju radnici, zatim 'Prva Iskra' Barič, Zastava grupa ide u stečaj i do Nove godine objavljujemo javni poziv za Poljoprivredni kombinat Beograd", rekao je ministar i dodao da će od sedam preduzeća dva otići u stečaj.

    "To je 'Prva Iskra' Barič i 'Zastava grupa' u svojim određenim delovima", objašnjava Sertić.

    On je rekao da se nastavljaju pregovori sa kineskom kompanijom oko "Železare Smederevo",a da se tender može realno očekivati u februaru. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE