Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ima jedna opština u Srbiji gde tržište nekretnina cveta

    Kako je nedavno saopštila Narodna banka Srbije, u Srbiju je u toku ove godine iz inostranstva poslato više od dve miljarde evra. Iako većina tog novca ide na popunjavanje kućnih budžeta rodbine i prijatelja, oni imaju pozitivnog efekta i na tržište nekretnina.

    Iako je ova grana privrede u krizi još od 2008.godine, ta kriza ne odražava se na Braničevski okrug i konkretno Požaravac kao grad sa najviše gasterbajtera u Srbiji.

    Novosti pišu da u ovom gradu cveta tržište nekretnina i da pored činjenice da tamo trenutno niče 12 novih stambenih zgrada. Fascinantan podatak je da se u Požarevcu svaki izgrađen stan – i proda.

    Kako piše list, godišnje se u ovom gradu proda od 300 do 500 stanova, pa se zidanje novih godinama ne smanjuje, kao uostalom ni cene, koje se kreću od 600 do 800 evra po kvadratnom metru, a najčešći kupci su upravo gasterbajteri kojih u ovom okrugu ima oko 50.000.

    Najviše se traže garsonjere i jednosobni stanovi u centru grada i za te stanove, kako kažu agenti nekretnina u Požarevcu, vlaga prava „jagma“, pišu Novosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE