Strogo kontrolisane čokoladice NBS

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Strogo kontrolisane čokoladice NBS

  Posle pojedinih navoda u javnosti, Narodna banka Srbije saopštila da se nabavka čokoladica, koje se koriste za posetioce izložbenog prostora, sprovodi po strogo kontrolisanim procedurama.

  Kako se navodi u saopštenju NBS, posetioci njenog izložbenog prostora u Ulici Kralja Petra u Beogradu dobijaju minijaturne čokoladice sa oslikanim novčanicama.

  Za te svrhe se po strogo utvrđenim i kontrolisanim procedurama godišnje naručuje u proseku 200 kilograma čokolade. Izložbeni prostor NBS u proseku godišnje poseti više od 30.000 ljudi, pre svega grupe školske dece, navodi se u saopštenju.

  Čokoladice se nabavljaju po strogo utvrđenim i kontrolisanim procedurama, a nabavke se planiraju dugoročno, ističu u NBS povodom, kako je navedeno, pojedinih navoda u javnosti. Vrednost jedne čokoladice je oko četiri dinara.

  Narodna banka je podsetila da je prva nabavka sprovedena 2007. godine, po ugledu na centralne banke u Evropi i u svetu napominjući da takvu praksu ima i Evropska centralna banka.

  Prilikom nabavke, tražio se najpovoljniji ponuđač koji u svom proizvodnom programu već ima kalup za izradu mini čokoladica pravougaonog oblika forme mini novčanice, što smanjuje cenu nabavke, precizira se u saopštenju.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE