Kneza Miloša sa 6 traka i podzemnom garažom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kneza Miloša sa 6 traka i podzemnom garažom

  Posle Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, čelnici grada nameravaju da rekonstruišu i jednu od najprometnijih saobraćajnica u gradu – Ulicu kneza Miloša.

  Prestonička saobraćajna "žila kucavica" trebalo bi da dobije i šestu traku, po sredini ulice nalazilo bi se ostrvo sa cvećem, a grad Beograd i Parking servis imaju ambiciozan plan da naprave i ogromno podzemno parkiralište koje bi se protezalo od Nemanjine ulice sve do Višegradske.

  Izgradnjom garaža ispod kolovoznih traka Španci i Katalonci su rešili nedostatak mesta za automobile usled velikih saobraćajnih problema, za Novosti priča gradski menadžer Goran Vesić, koji je na ovu ideju došao prilikom obilaska Barselone i Madrida.

  Buduća garaža u Kneza Miloša imaće jedan podzemni nivo koji će se protezati duž većeg dela ulice. Ukupan kapacitet garaže biće 427 parking-mesta na površini od 12.100 metara kvadratnih, a predviđena su po dva ulaza i izlaza, kaže direktor Parking servisa Andriju Čupkovića.

  Prema Čupkovićevim rečima, Parking servis očekuje da će građevinsku dozvolu za rekonstrukciju Kneza Miloša, odnosno izgradnju garaže, dobiti u julu 2016. godine. Realno je da će radovi početi 2017. Rok za njihovo izvođenje biće godinu dana, zaključuje Čupković.

  Kada dođu na red, radovi u Ulici kneza Miloša, bez ikakve sumnje, dovešće do tektonskih poremećaja u saobraćaju, tim pre što je najavljena i skora gradnja tržnog i poslovnog centra na prostoru bivše zgrade MUP.

  Jedna je od malobrojnih ulica u širem centru koja nije zonirana, pa su zato tokom celog dana trotoari prenatrpani automobilima. Prema procenama nadležnih, skoro u svakom trenutku na ovom bulevaru je nepropisno parkirano 270 vozila.

  Ulica kneza Miloša pruža se od Mostarske petlje do Doma Narodne skupštine, jednim delom pripada Savskom vencu, a drugim Vračaru, duga je 1.600 i široka 28 metara. Prema dostupnim podacima, izgrađena je pre 19. veka, sadašnji naziv dobila je 1858, a prethodno se zvala Topčiderski drum.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE