Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bivši ministar negira krivicu

    Bivši ministar Slobodan Milosavljević negirao je u subotu u tužilaštvu za organizovani kriminal da je zloupotrebio položaj i tvrdio da nema veze sa malverzacijama oko poljoprivrednog zemljišta.

    U najopsežnijoj policijskoj akciji u borbi protiv korupcije u noći petak na subotu uhapšeno je 80 osoba među kojima su i bivši ministar Milosavljević, dva pomoćnika ministra, direktori javnih preduzeća, biznismeni. Procenjena šteta iznosi više od 100 miliona evra.

    Za četiri osobe se još traga, a za 40 će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku.

    Slobodan Milosavljević, bivši ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u vladi Mirka Cvetkovića, negirao je u tužilaštvu za organizovani kriminal da je počinio zloupotrebu položaja, tvrdeći da nikakve veze nema sa navodnim malverzacima sa poljoprivrednim zemljištem, kako se navodi u prijavi.

    Milosavljevićav branilac Jugoslav Tintor izjavio je za Novosti da je njegov klijent naveo da nikavih nezakonitosti nije bilo u njegovom radu.

    Tintor kaže da će tokom dana Milosavljević i ostali osumnjičeni biti privedeni kod sudije za prethodni postupak koji će odlučiti da li će im po predlogu tužilatva odrediti pritvor.

    Milosavljević i još sedmoro lica se sumnjiče za malverzacije sa poljoprivrednim zemljištem kojima je pribavljena protivpravna imovinska korist viša od milijardu dinara.

    Vlasnik Beohemije oštetio banke za dve milijarde?

    Među uhapšenima su i vlasnik Beohemije Željko Žunić i Bojan Drobnjak, koji se sumnjiče da su zloupotrebama oštetili Alfa banku i Vojvođansku banku za oko 580 miliona dinara.

    Njih dvojica sumnjiče se da su za taj iznos pribavili protivpravnu imovinsku korist privrednom društvu Beohemija. Njima je Viši sud u Beogradu na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana, piše Blic.

    Ovo nije prvi put da Žunićeva kompanija uzima kredit od banke i da ga ne vraća. Upravo je Beohemija” najveći dužnik propale Univerzal banke. Toj banci je ostala dužna čak 1,56 milijardi dinara jer nije vratila uzete kredite.

    Žunić je inače član Srpskog poslovnog kluba Privrednik. U sastavu Poslovnog sistema Beohemije posluju Beohemija d.o.o, preduzeće za kućnu hemiju, Beohemija Inhem d.o.o., Zrenjanin – fabrika praškastih i tečnih deterdženata, najstarija kozmetička kuća na Balkanu Dahlia i fabrika hemijskih proizvoda Hemija Brixol iz Vršca.

    Kako je Žunić izjavljivao, kompanija zauzima poziciju regionalnog lidera u oblasti proizvodnje praškastih deterdženata.

    Žunić i Drobnjak nisu iznosili odbranu na saslušanju, rekla je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE