Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    30 dana pritvora za bivšeg ministra

    Viši sud u Beogradu odredio je rano jutros pritvor do 30 dana bivšem ministru poljoprivrede Slobodanu Milosavljeviću, kao i prema još petoro osumnjičenih za malverzacije sa poljoprivrednim zemljištem u Novom Sadu, dok je jednog osumnjičenog pustio da se brani sa slobode.

    Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je odredio pritvor osim Milosavljeviću i Dušanu Protiću, Zoranu Šćepanoviću, Zoranu Radomanu, Jovanu Keravici i Mirjani Spasić, rekla je Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

    Pritvor im je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, dodala je Koljenšić.

    Ona je napomenula da je sudija u odnosu na okrivljenog Iliju Radosavljevića odbio predlog Tužioca za organizovani kriminal za određivanje pritvora.

    Sa slobode će se u ovom slučaju braniti i Musulin Gorki za kojeg tužilaštvo nije tražilo pritvor.

    Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je juče istragu protiv bivšeg ministra i ostalih sedmoro zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe položaja odgovornog lica.

    Oni su u subotu uhapšeni u anti-koruptivnoj akciji policije, među još 80 osumnjičenih za druga krivična dela.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE