Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bankrot Grčke u 2016?

    Američka bonitetna agencija "Standard i Poors" (S&P) upozorila je da postoji mogućnost da nova politička nestabilnost u Grčkoj u 2016. dovede do toga da ta zemlja bankrotira iduće godine.

    Analitičar S&P Frank Gill izjavio je da sposobnost grčke vlade da u narednih 12 meseci otplaćuje dugovanja u potpunosti zavisi od povoljnih poslovnih i finansijskih uslova u zemlji, piše grčki list Katimerini.

    Gill, direktor S&P za Evropu, dodao je da posvećenost Atine sprovođenju nepopularnih reformskih mera, poput onih u socijalnom osiguranju, beneficijama, rezanju troškova i privatizaciji, povećava šanse da već početkom godine dođe do političke neizvesnosti.

    S&P navodi da je implementacija mera dogovorenih u okviru paketa finansijske pomoći Grčkoj ključna za opstanak grčkih banaka, stabilizaciju ekonomije i vraćanje poverenja.

    Gill je, i pored zabrinutosti koju je izrazio, rekao da veruje da će grčka vlada učiniti sve da ne dovede kreditni sektor i bankarske depozite u rizik i da veruje da će Atina ispunjavati obaveze koje je preuzela u zamenu za kredite pomoći.

     

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE