Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gašić časti vojnike, ali da ne naljuti Vučića?

    Ministar odbrane Bratislav Gašić nagradio je sa po 10.000 dinara više od 3.000 pripadnika vojske sa najnižim primanjima. Premijeru neće biti drago zbog Gašićevih nagrada, kaže potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

    Ministarstvo odbrane saopštilo je da je uštedama u 2015. uspelo da obezbedi sredstva za narednu godinu, čime će zadržati postojeći broj zaposlenih, povećati njihova primanja i pomoći u rešavanju stambenog pitanja.

    "Imajući na umu uspeh Ministarstva odbrane u svim segmentima, pogotovo na polju ušteda, kao i povećano zalaganje zaposlenih, ministar je na osnovu svojih ovlašćenja za postignute rezultate u službi nagradio novčanim iznosom od 10.000 dinara više od 3.000 profesionalnih pripadnika Vojske sa najnižim primanjima", navodi se u saopštenju.

    Kako bi se poboljšao materijalni položaj zaposlenih u MO i VS svima koji na to imaju pravo i koji to žele omogućeno je da reše stambeno pitanje subvencionisanim stambenim kreditima ili da sačekaju da im se dodeli stan.

    Gostujući na B92, potpredsednica vlade Zorana Mihajlović kaže da premijeru Aleksandru Vučiću neće biti drago da čuje da ministar odbrane deli nagrade u Vojsci.

    “Kao što je premijer bio veoma ljut kad je čuo da Kori Udovički deli paketiće, a nismo se tako dogovorili, tako isto mislim da će biti ljut kada čuje i za ovo”, navela je Mihajlovićeva koja nije precizirala o kakvim paketićima Kori Udovički je reč.

    Mihajlovićeva je ponovila da će Gašić ostati na mestu ministra odbrane dok mu premijer ne nađe adekvatnu zamenu.

    Sa ili bez Bajatovića, Srbijagas se reformiše

    Prema njenim rečima, 2016. godina će biti godina reformisanja javnih preduzeća i da nijedan direktor neće ostati na toj poziciji ako bude pokazivao negativan finansijski rezultat.

    Ona je rekla da Srbijagas ide u reformisanje, sa ili bez aktuelnog generalnog direktora Dušana Bajatovića. "Sledeće godine mnogo više će se raditi na reformisanju javnih preduzeća, jer je to važna tačka u celokupnoj ekonomiji", rekla je Zorana Mihajlović.

    Mihajlović je rekla da o tome kako Bajatović upravlja Srbijagasom ima isto mišljenje kao i pre nekoliko godina, kad ga je žestoko kritikovala, i podsetila je da je Državna revizorska institucija podnela prekršajne prijave, ali da ih je Prekršajni sud u Novom Sadu oslobodio.

    Upitana kakve poruke se šalju kad se dugovi Srbijagasa prebacuju u javni dug, potpredsednica vlade je rekla da nije za sve kriv Bajatović i da postoje objektivni faktori.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE