Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    ZANIMLJIVOSTI: Najskuplje stvari na svetu

    Koliko ste se puta začudili koliko je nešto skupo? To nije ništa. Pogledajte koliko koštaju ove stvari.

    Toalet papir od 1,3 miliona dolara

    Kompanija Toilet Paper Man koja proizvodi predmete za domaćinstvo napravila je trostojni toaletpapir od ljuspica 22-karatnog zlata. Iz kompanije su rekli da su na ovu ideju došli nakon što su u hotelu u Dubaiju bili u toaletu koji je bio sav u zlatu, od wc daske do držača za peškir.

    Pizza za 4.200 dolara

    Ova pizza je prečnika 12 inča, što je nešto više od 30 centimetara. Tvorac ove poslastice je Domenico Crolla, a ona se pominje u nekoliko brošura i članaka o preskupoj hrani pošto sadrži najskuplje začine i sastojke na svetu. Njeno ime je ’Royale 007’.

    Mobilni telefon koji košta 8 miliona dolara

    Najskuplji mobilni telefon na svetu prodat je za enormnu cenu, a napravljen je sa 500 dijamanata od po 100 karata. Predpostavljate, reč je o ajfonu. U pitanju je Diamond Rose iPhone 4 od 32 gigabajta memorije.

    Avionska karta od 43.000 dolara

    Najskuplji let na svetu organizovala je nemačka aviokompanija Lufthansa. Na ovom letu imate lične asistente, pametna sedišta, krevet i osveživače vazduha. Kulinarske poslastice i vinska karta su priča za sebe, a ponuda je izvanredna. Reč je o liniji Njujork – Hong Kong.

    Štene od dva miliona

    Najskuplja kuca ikada prodata je u Kini. U pitanju je zlatnodlaki tibetanski mastif, koji je prodat još kao štene.

    Tetovaža od 924.000 doalra

    Reč je o tetovaži od dijamanata. Najmanji kamenčić je bio petokaratni dijamant, a neki su bili i veći. Veoma je zanimljivo što su ovako vredni dijamanti bili za kožu pričvršćeni posebnim lepkom na bazi vode.

    Knjiga od 30.802.500 dolara

    Ovaj unikat je zapravo zbirka spisa čuvenog umetnika i pronalazača Leonarda da Vincija. Od njegovih 30 naučnih spisa ovaj takozvani Kodeks je najspecifičniji. Za ovu neverovatnu cenu je prodat u novembru 1994. godine Bill Gates-u, preko aukcijske kuce Christie.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE