Kako su poznate ličnosti opisivale svoju ljubav prema viskiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako su poznate ličnosti opisivale svoju ljubav prema viskiju

  Viski je smatran za piće ljudi visokog stila i prefinjenog ukusa. Sa tim ćete se naročito složiti kada pogedate koje su poznate ličnosti bile veliki poštovaoci ovog alkoholnog užitka.

  1. Frank Sinatra

  Dobro je poznata činjenica da je obožavao viski toliko da je sahranjen sa flašom kada je umro 1998. godine. Jedna kompanija je prošle godine izdala posebnu bocu u čast pokojnog pevača. Poznate su njegove čuvene reči: „Alkohol može da bude čovekov najveći neprijatelj, ali Biblija kaže da volim svog neprijatelja“.

  2. Mark Twain

  Samuel Langhorne Clemens poznatiji je po svojem pseudonimu Mark Twain, navodi sajt Liquor. Ovaj poznati pisac čije citate svakodnevno nalazimo na društvenim mrežma bio je veliki ljuditelj viskija. Često je govorio da mu ovog pića nikada nije dosta uz rečenicu: „Puno bilo čega je loše, ali puno dobrog viskija je jedva dovoljno“.

  3. Ser Winston Churchill

  Nisu samo umetnici ti koji su znali da se late pozamašne čaše viskija. Bivši britanski premijer je smatrao da je viski ključ za bolji život, i kada je kod kuće i kada se bori za svoju zemlju. Slavno je rekao: „Kada sam bio mladi niži oficir u ratu u Južnoj Africi, voda nije bila za piće. Da bismo mogli lakše da je pijemo dodavali smo viski. Uz veliki trud naučio sam da je pijem i sviđala mi se“.

   4. Ava Gardner

  Mnogi su govorili sjajna i elegantna kao flaša viskija. Ova poznata glumica koja je nominovana za Oskara imala je jedan zahtev: „Želim da živim 150 godina ali na dan kada budem umrla želim da u jednoj ruci držim cigaretu, a u drugoj čašu viskija“. Nažalost, želja joj se nije ispunila jer je živela samo 67 godina.

  5. Haruki Murakami

  Japanski pisac čije citate volimo da objavimo jedan je od najprodavanijih autora. U svoje velike reči uvrstio je i strast prema jednom od najpoznatijih svetskih alkoholnih pića: „Viski, kao i lepe žene, zahteva poštovanje. Prvo u njih piljite, zatim je vreme da pijete“.

  6. William Faulkner

  Poznati pisac i dobitnik Nobelove nagrade izjavio je: „Moje iskustvo je da su alati koji mi trebaju za ovaj zanat olovka, papir, duvan, hrana i viski“. On je danas deo obavezne literature za srednje škole anglofonih područija.

  7. Hillary Clinton

  Bivša sekretarka, senatorka i prva dama, poznata je po političkom junaštvu ali i po ljubavi prema viskiju. Godine 2008. u medijima su osvanule njene slike u baru sa ovim alkoholnim pićem, za vreme predsedničke kandidature. Iste godine posetila je destilerije kada je sama označila svoju flašu crvenim voskom.

  Foto: pixabay

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE