Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BAŠ IH JE `USREĆIO`: Radnici vraćaju bonus, 15.000 mesečno

    Čistačice, kafe-kuvarice i nekvalifikovani radnici u Srbijagasu moraće od Nove godine trećinu svoje plate da vrate – gazdi.

    Od 2016. godine spojiće se rata za vraćanje godišnje pozajmice koja je oko 5.000 dinara mesečno, ali će zaposleni početi da vraćaju i nagradu koju im je podelio direktor Dušan Bajatović u šest rata. Mesečno će morati da plaćaju 15.000 dinara, pišu Novosti.

    Dok godišnju pozajmicu, beskamatno, radnici Srbijagasa dobijaju svake godine i u kolektivnom ugovoru stoji da moraju da je vrate, nagradu od ukupno 500 evra za rođendan preduzeća potrošili su – kao da je neće vratiti.

    Prosečna plata u firmi je oko 68.000 dinara, ali je najniža nešto manja od 40.000 dinara, kažu u Srbijagasu. Upravo ovim zaposlenima sa najnižim primanjima biće teško da vraćaju 15.000 dinara mesečno.

    Na 5.000 dinara su pristali, ali bonus je trebalo da bude nepovratan. Biće problem i sa onima koji imaju još neka zaduženja, poput kredita za stan. Oni čak mogu da odu i u minus.

    Dosadašnji gubitaš Srbijagas bi trebalo da ovu godinu izađe iz minusa jer je povećao taksu za transport gasa domaćoj privredi i do četiri puta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE