Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jeff Bridges o tajni 40 godina dugog braka: Intimnost je važna

    U intervjuu koji je preneo sajt The-talks, Jeff Bridges, između ostalog, govori o svom dugom braku. Njegov brak pravi je biser u holivudskom svetu, jer za razliku od najčešće kratkih i nepromišljenih brakova, traje već skoro 40 godina. Bridges (65)  je osim po svom glumačkom talentu, poznat i kao jedan od najboljih i najljubaznijih ljudi u Holivudu.

    O suočavanju sa „zlom u svima nama“, i borbi protiv sopstvene sebičnosti…
    Pre svega, tako što ću priznati, pustiću da „ispliva“ na površinu. Osetite sebičnost i primetite sve priče koje imate na umu a koje podržavaju vašu pravednost i vašu poziciju. Kada primetite sve te stvari, i ako imate sreće da budete u vezi i delite neke svoje misle, to veoma pomaže.

    O braku i intimnosti…
    Brak je divna ideja. Imati osobu sa kojom provodite vreme, sa kojom ste intimni. Intimnost je jedna od najglavnijih stvari u životu, bilo da želite da upoznate sebe na dublji način, ili svog partnera, ili svet ili društvo u kome živite. Dajte prostora za ovaj tračak nade u kome se pronalazimo. Sve može da se ispravi. Ništa nije uklesano u kamenu. Vi kreirate prostor oko stvari i radite na tim stvarima. Sve se menja. Ništa nije jednosmerno zauvek.

    O konfliktima u braku…
    Konflikti mogu da budu rudnici dijamanata ako na njih gledate na taj način. Žena i ja smo venčani već 37 godina i prolazili smo kroz različite argumente i konflikte. Postoji jedan argument koji zovem „drevni rat“. Ako bi moglo da se sumira u jednu frazu to bi bila: „Ne shvataš. Ne razumeš kako je meni i kako je živeti sa tobom.“ Postoji istine u tome. Niko od nas ne može zaista da ceni kako je biti druga osoba, kako je gledano sa te tačke gledišta.
    Ne možemo potpuno da budemo u tuđoj koži, i to je ono što nas spaja, to je ono što svi imamo zajedničko. Ne mora nužno da nas razdvoji.

    Prihvatanje ovog nerazumevanja može da dovede do saosećanja i oproštaja. Taj čin saosećanja stvara veći osećaj povezanosti i ljubavi. I ta veza postaje dragocena i vredna. Možete gledati na ta teška vremena kao na priliku da se približimo i učimo jedni od drugih. Naučio sam mnogo od svoje žene. Mnogo toga je iskrslo kroz život… Ako obraćate pažnju,  možete svake sekunde nešto naučiti. Život je moj guru.

    Foto: Kevork Djansezian/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE