Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako je gluma pomogla Jessici Albi da izgradi biznis vredan 1.7 milijardi dolara

    Za nekoliko godina, Jessica Alba je pretvorila Honest Co., njen startup koji prodaje eco-friendly potrebe za domaćinstvo kao što su pelene i pasta za zube, u kompaniju vrednu 1.7 milijardi dolara.

    I dok je njen status zvezde bio stub brenda, kaže da joj je karijera glumica pomogla na jedan drugi krucijalan način: Suočavanje sa odbijanjem investitora. U intervjuu za „Vanity Fair“ je govorila o ko-osnivaču LegalZoom.com, Brianu Leeu, koji je trebalo da invenstira u Honest Co. Međutim, imali su sastanak, ali ništa nije bilo od investiranja. Bilo je i nekoliko pokušaja sa još dva investitora posle toga. Stvari nisu izgledale dobro.

    Iako se Alba suočavala se nekim finansijskim mogućnostima, nije odustala od Honest Co.
    Glumci i glumice stalno su odbijani,“ objasnila je za Vanity Fair. Svaki glumac bude odbijen mnogo puta pre nego što dobije ulogu. Audicije su brutalan proces, i na neki način daju plodno tle za „razvijanje“ debelog obraza, bilo kao glumca ili kao osnivača sopstvenog biznisa koji traži investitore.

    Međutim, kada je Lee dobio bebu, njegova žena je krenula u potragu za potrepštinama koje su bezbedne i zdrave, on je shvatio. „Jessicino nastojanje da napravi bezbednije produkte za porodicu konačno je doprlo do mene,“ rekao je Lee.

    Vanity Fair je dalje pisao da Alba nije samo umetnica koja traži način da se izrazi, već i poslovna žena koja pokušava da dođe do uspešnih franšiza. Nastavila je da snima blokbastere kao što su „Sin City,“ „Fantastic Four,“ i „Meet the Parents“.

    Nije glumačka karijera Jessice Albe uvek išla uzlaznom linijom, bilo je dosta promašaja. Ali, izgleda da upravo takav stav Albu dovodi do još većeg zalogaja nego što je i mogla da se nada da će dobiti u Holivudu.

    Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE