Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nemački sud razočarao Etihad

    Nemački sud zabranio je avio kompanijama Etihad i Air Berlin da imaju kod-šer letove na nekim linijama, počev od polovine januara.

    Etihad Airways je u saopštenju dostavljenom Beti naveo da je duboko razočaran odlukom nemačkog suda, da razmatra tu odluku i da će naredne nedelje podneti žalbu.

    Reč je o linijama na kojima Etihad i Air Berlin ostvaruju značajan prihod, navodi agencija AP. Etihad je vlasnik 29,2 odsto kompanije Air Berlin, drugog po veličini nemačkog avio-prevoznika.

    Agencija AP prenosi da je stav nemačke vlade da neke linije ovih partnera nisu pokrivene sporazumom o avio saobraćaju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i da su vlasti u oktobru dozvolile primenu kod-šer sistema do 15. januara, uz napomenu da je kompanijama ostavljeno da u međuvremenu pronađu rešenje.

    U saopštenju, Etihad je naveo da je ovom odlukom naneta "značajna društvena i ekonomska šteta" Nemačkoj i da povlačenje odobrenja za kod-šer letove na 29 linija u suštini smanjuje konkurenciju i izbor korisnika u Nemačkoj i izvan nje i uzrokuje neprijatnost za putnike.

    "Uprkos tome, mi ćemo nastaviti da podržavamo partnersku kompaniju Air Berlin, da promovišemo konkurenciju i pružamo vrhunski proizvod i iskustvo putovanja. Nastavićemo realizaciju unapred rezervisanih putovanja", navodi se u saopštenju Etihada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE