Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    ANTHONY BOURDAIN zna: Najbolji lekovi protiv mamurluka

    Ako iko zna kako da dođe sebi posle burne noći i mnogo alkohola, ali i da posavetuje kako da se otreznimo, onda je to svima omiljeni putnik u potrazi za najboljom uličnom hranom, koga svakodnevno gledamo na TV kanalu  “24 kitchen”, Anthony Bourdain.

    On zarađuje putujući svetom – od Meksika do Japana – istražuje, jede i naravno, pije u svakoj prilici. Ako ste za Novu godinu malo preterali (a naravno da jeste), onda poslušajte savet kako da vas glava manje boli dan posle, i to od čoveka koji je ove tehnike isprobao na skoro svakom kontinentu.

    Pripremite se za mamurluk
    Kaže Bourdain, i dodaje: “Probudite se što pre možete, popijte hladnu Coca-Colu, i nekoliko aspirina.”

    Jedite začinjeni južnokorejski krompir paprikaš

    Kada je Bourdain putovao u Južnu Koreju, naleteo je na specijalni “mamurluk krompir paprikaš” (haejangguk), koji se sastoji od sušenog kupusa, povrća i raznog mesa u telećoj čorbi. Ključni element? Malo zamrznute krvi vola.

    Vitaminski šejk + pivo
    U jednoj epizodi serijala “No Reservations”, posetio je oblast Baja u Meksiku, i probao lokalni lek za mamurluk – sok koji se sastoji od dve vrste voća i jednog povrća (šljiva, limun i paradajz), malo piva. Plus malo morskih plodova.
    Možda Bourdain zna nešto što mi ne znamo, ali morska hrana + glavobolja deluje kao zalaženje u opasne vode…

    Lekovi + ostrige

    Na skorom putu za Dublin, Bourdain je imao posebno težak dan za oporavak. Zato je morao da “izvuče kec iz rukava”.
    “Ne znam da li je zbog ostriga ili zbog vicodina (lek), ali jedan od njih radi,” kaže Bourdain.

    Iako se sutradan kajemo a glava nam jedva stoji na ramenima, Bourdain nas uvek podseti da su ove divlje noći vredne toga.

    Foto: Youtube/Twitter/Printscreen/Flickr/CrisVarela

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE