Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta nas očekuje u 2016: Dejan Smiljanić, Asseco SEE

    Za BIZLife piše: Dejan Smiljanić, generalni direktor kompanije Asseco SEE

    Tokom 2016. očekujemo dalja ozbiljna ulaganja u inovativna rešenja, kako u bankarskim sistemima, koja mogu biti primenjena na globalnom tržištu, tako i primenu novih rešenja u procesu izgradnje sistema e-uprave u Srbiji i regionu. 

    Sledeće godine pred ekonomijom Srbije će biti veliki izazovi, ali su naša očekivanja da će IT sektor ozbiljno pomoći u daljem oporavku naše ekonomije i da ozbiljnije koristimo IT kao razvojnu šansu za Srbiju. Asseco SEE veruje da će se ulaganje u IT sektor povećati, kao i da će profit iz tog sektora biti veći. U javnom sektoru očekujem, i kao građanin i kao menadžer, veća ulaganja u automatizaciju administracije kao i veću
    konkurenciju što će dovesti do poboljšanih rešenja koja će olakšati život svima nama.

    Za nas je posebno interesantan bankarski sektor  gde očekujemo i dalje ulaganja banaka u digitalnu transformaciju i da će sve više banaka ići u pravcu pružanja usluga kroz digitalne kanale. Možemo da se pohvalimo činjenicom da je Asseco SEE obezbedio kompletno IT rešenje za Telenor banku, prvu mobilnu i online banku u regionu. Naši korisnici mogu da očekuju još kvalitenije i funkcionalnije rešenje u ovoj oblasti. Prema rezultatima International Data Corporation, svetske kompanije za istraživanje tržišta čiji se izveštaji objavljuju sredinom godine, kompanija Asseco SEE proglašena je za vodećeg provajdera IT usluga u Srbiji u 2014. godini. Ponosni smo na to, a očekujemo da ćemo niz ovakvih rezultata nastaviti i u narednom periodu. 

    Bitan deo prihoda Asseco SEE Srbija dolazi iz regiona, a ovaj trend nastaviće se i sledeće godine. Bez obzira na teškoće očekujemo nove poslove u regionu i šire, povećanje prihoda, a moći ćemo da se pohvalimo i velikim uspesima u javnom sektoru. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE