ŠTRAJK U YURI: Drugoj smeni se ne radi na Badnje veče?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ŠTRAJK U YURI: Drugoj smeni se ne radi na Badnje veče?

  Radnici Yure obustavili na kratko rad nezadovoljni odlukom južnokorejske kompanije da se radi istim tempom i na Badnji dan i Badnje veče.

  Prema prvim informacijama dobijenim od radnika, reč je o oko 500 zaposlenih druge smene, od kojih je većina prekinula posao po dolasku u fabriku, dok su njihovi predstavnici pregovarali sa menadžmentom.

  Da li je bilo obustave rada ili štrajka, koliko je prekid trajao i da li će radnici dobiti slobodno za Badnje veče, u Yuri niko nije želeo da zvanično govori o tome.

  Badnji dan nije na spisku državnih praznika, ali većina firmi tog dana ima običaj da ranije završava sa poslom, s obzirom na to da se radi o početku obeležavanja jednog od najvećih hrišćanskih praznika.

  Kako kažu radnici, svesni su da Badnje veče nije po zakonu neradni dan, ali rade naporno i žele da budu sa svojim porodicama uoči najvećeg hrišćanskog praznika.

  Menadžment kompanije nije bio dostupan za novinare, a kako Novosti saznaju u toku su pregovori sa radnicima. Prema saznanjima Blica, obustava rada nije zvanično prijavljena inspekciji rada. 

  U ovoj komapniji radnici nisu sindikalno organizovani niti zvanično imaju svoje sindikalne lidere.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE