Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ćulibrk: Stimulisaćemo zaposlene za dobrovoljni odlazak iz Telekoma

    Zaposleni u Telekomu Srbije biće stimulisani kroz fond za dobrovoljni odlazak da odu iz kompanije, a kad to više ne bude davalo rezultate, rešavaće se problem tehnološkog viška, izjavio je direktor te kompanije Predrag Ćulibrk.

    "Mi smo u 2015. godini smanjili broj zaposlenih za 500 kroz fond za dobrovoljni odlazak. Za to smo izdvojili značajna sredstva", rekao je Ćulibrk u intervjuu za dnevni list Politika i dodao da je program dobrovoljnog odlaska u planu i za 2016. godinu, jer postoje viškovi zaposlenih.

    Ćulibrk je naveo da u Telekomu Srbije radi oko tri puta više zaposlenih nego u ostalim kompanijama zajedno, koji su konkurenti Telekoma, dok je ukupan prihod, svih konkurenata zajedno i Telekoma, srazmeran.

    Dodao je da Telekom ima infrastrukturu koja stiže do gotovo svake kuće u Srbiji i da je održavanje mreže Telekoma mnogo složenije nego kod konkurenata.

    "Ima objektivnih stvari zašto imamo toliko radnika, ali ukoliko želimo da obezbedimo dugoročnu održivost poslovanja, moraćemo da povećavamo efikasnost", rekao je on.

    Ugovor o radu u Telekomu ima 8.400 radnika i oko 1.000 radi preko lizing kompanija, a to su, kako je naveo, uglavnom poslovi koji se tiču kol centra i ljudi koji rade u poslovnicama.

    "Jako je važno da postoji visoko razumevanje sindikata i da su sindikati prvi put izašli u javnost sa informacijom da Telekom mora da smanji broj zaposlenih kako bi obezbedili konkurentnost na tržištu", dodao je on.

    Govoreći o planiranim investicijama, Ćulibrk je rekao da će se raditi u dva pravca, jedan je razvoj širokopojasnog pristupa u mobilnoj telefoniji, a drugi razvoj širokopojasnog pristupa u fiksnoj telefoniji.

    On je naveo da je neto profit kompanije u 2014. godini bio 16,8 milijardi dinara, a da očekuje da će u 2015. biti isti ili veći.

    "Očekujemo da će prihodi u 2015. biti tri ili četiri odsto veći nego u 2014. i smatram to velikim uspehom", ocenio je Ćulibrk i najavio da će Telekom u budžet uplatiti najmanje 7,6 milijardi dinara, a akcionarima još 10,5 milijardi dinara dividendi.

    On smatra da bi Telekom Srbija bio dobar partner Emisionoj tehnici, pre svega jer ima dobre kanale prodaje i najveći rast u tom segmentu.

    "Emisona tehnika je raspoložena za saradnju sa nama, u razgovorima smo, ali nismo do kraja definisali model saradnje, koji, da preciziram neće podrazumevati kupovinu Emisione tehnike, već zajednički nastup na tržištu. Mi možemo da pružimo kvalitetnije usluge, brži protok interneta, kvalitetnije TV servise", ocenio je Ćulibrk.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE