REKORDNA PRODAJA: Audi i Mercedes krizu ne poznaju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  REKORDNA PRODAJA: Audi i Mercedes krizu ne poznaju

  Vodeći nemački proizvođači automobila Audi i Mercedes-Benz su u 2015. godini registrovali rekordnu prodaju, sa ukupno preko 3,6 miliona prodatih vozila.

  Mercedes-Benz, glavni brend nemačke automobilske kompanije Daimler, prodao je prošle godine 1,87 miliona vozila širom sveta, što je za 13,4 odsto više u odnosu na 2014. godinu, prenosi agencija France presse.

  Istovremeno, rivalski Audi, luksuzni brend poljuljanog automobilskog giganta Volkswagena, prodao je 1,80 miliona automobila, što je za 3,6 odsto više u odnosu na 2014. godinu.

  "Prošle godine, prodali smo najveći broj automobila ikada. Bili smo u mogućnosti da povećamo prodaju u sva tri ključna regiona: Evropi, regionu NAfTA (Severnoamerička zona slobodne trgovine) i Azijsko-pacifičkom regionu", izjavio je generalni direktor Daimlera Diter Zeče.

  On je dodao i da je kompanija prodala 373.459 vozila u Kini, koja je tako postala Daimlerovo najveće individualno tržište u svetu u 2015. godini.

  Samo u prošloj godini, Mercedes-Benz je lansirao preko 15 novih ili modernizovanih modela u Kini, gde je takođe povećao dilersku mrežu na oko 500 dilerskih salona.

  U Audiju, zahvaćenom skandalom koji je pogodio njegovu matičnu kompaniju VW zbog manipulacija sa vrednostima izduvnih gasova, prošlogodišnji rast prodaje je bio nešto skromniji. Naime, prodaja Audija u Kini je u 2015. pala za 1,4 odsto na 570.889.

  Volkswagenova globalna prodaja vozila te kompanije prošle godine smanjena za dva odsto. Kako je saopštio VW, u 2015. je prodao 9,931 milion vozila, dok je godinu dana ranije prodao 10,14 miliona.

  Foto: Beta-AP

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE