Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U 2014. u Rusiju izvezene kruške i jabuke za 83 miliona dolara

    Srbija je prošle godine u Rusiju izvezla svežih jabuka i krušaka u vrednosti oko 83 miliona dolara, izjavila je jutros ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković.

    Ona je kazala da je Srbija tokom prošle godine u Rusiju izvozila mlečne proizvode, meso, sveže i smrznuto voće i povrće, da je to tržište otvoreno za proizvode iz Srbije, ali da nema dovoljno količina za izvoz.

    Bogosavljević Bošković je kazala je da je sa ruskom delegacijom juče razgovarala o investicijama u Srbiji i da je najjasnija potreba za ulaganjem u preradne kapacitete.

    Govoreći o plasmanu mesa na rusko tržište, pored malog stočnog fonda koji ima Srbija i zabrane prolaska svinjskog mesa kroz zemlje Evropske unije, Bogosavljević Bošković je kazala da Srbija ima 51 odabrani objekat za plasman proizvoda od mleka i mesa u Rusiji.

    "Rusi su zainteresovani isključivo za srpsko meso. Mi smo od 2014. godine ; počeli da izvozimo količine koje su nam bile na raspolaganju, mi smo zadovoljni. Svinjsko meso možemo izvoziti u Rusiju, ali problem je transport, jer tranzit ide preko Luke Bar i traje 45 do 60 dana, jer nam nije nije dozvoljeno da prođemo kroz zemlje Evropske unije zbog vakcinacije protiv svinjske kuge", kazala je ministarka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE