Novi Sad: Građani svakog dana `otvaraju` Bulevar Evrope

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi Sad: Građani svakog dana `otvaraju` Bulevar Evrope

  Novosađani već nekoliko nedelja nesmetano voze potpuno završenom poslednjom deonicom Bulevara Evrope, od Rumenačkog puta do autoputa, ali je i dalje nepoznato kada će ona biti puštena u saobraćaj i šta se tačno čeka, piše 021.rs.

  Novosadski sajt piše da građani saobraćajnicu koriste od početka decembra, radnike nisu videli danima, a „jedino što treba da se povremeno uradi je da se ukloni plastična prepreka kod kružnog toga, kada je ima“.

  Poslednji rok koji je saopšten javnosti za završetak Bulevara Evrope, piše 021, bio je kraj 2015. godine, što je koliko se vidi na terenu i urađeno, ali saobraćajnica još nije puštena u promet.

  Gradnja Bulevara Evrope je počela 2005. godine gradnjom dela trase na Telepu. Iako gradske vlasti ni jednom nisu izašle sa podacima koliko je Novi Sad izdvojio za gradnju cele ove saobraćajnice tokom protekle decenije, a u tu sumu spada i otkup zemljišta, projektovanje i drugi troškovi, neke nezvanične procene govore je da je Subotički bulevar, koji je kasnije preimenovan u Bulevar Evrope Novi Sad koštao od 50 do 70 miliona evra. Odnosno, kilometar novog bulevara je koštao oko 10 miliona evra, podseća 021.rs.

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE