Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS:Poskupljenje struje za sada nije u planu

    Direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović izjavio je danas da poskupljenje struje u Srbiji za sada nije u planu, iako postoji obaveza da se tržišna cena električne energije narednih godina poveća.

    On je za televiziju N1 kazao da je trenutno snabdevanje strujom u Srbiji stabilno, a da su vremenske neprilike bile razlog nestanka električne energije u određenim krajevima, posebno u planinskim predelima, i da je na rešavanju tog problema bilo angažovano 9.000 ljudi.

    Obradović je podsetio da je u prošloj godini EPS postigao rekordnu proizvodnju električne energije i da je u Rudarskom basenu Kolubara ostvarena rekordna proizvodnja uglja.

    On je demantovao navode nekih medija da je EPS preko posrednika kupio ugalj iz Rumunije po ceni od 10,7 miliona evra, naglasivši da je to reciklirana priča od pre godinu dana, kada je posle poplava uvezen ugalj, ali ne preko posrednika, već javnim tenderom na kome se javilo više kompanija.

    Obradović je kazao i da nije tačno da su on i direktori EPS-a saslušavani zbog nabavke uglja iz Rumunije, već da od istražnih organa stižu pitanja, na koja odgovaraju on ili direktor, a odgovor priprema pravna služba EPS-a.

    Direktor EPS-a je govoreći o mediskim spekulacijama da bi on mogao da bude taj na koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić mislio kada je govorio o smeni direktora javnih preduzeća, kazao da je premijer veoma zahtevan prema direktorima javnih preduzeća.

    Naveo je da Vučić pred direktore javnih preduzeća postavlja sve više i više ciljeve, i da on lično nema problema da bude smenjen neko ko ne postiže ; rezultate.

    "Vlada radi veliku reformu i svaki direktor ima obavezu da uradi maksimalno dobro, inače će biti smenjen. EPS obara sve ciljeve, što se vidi i u rezultatima. Trebalo je da imamo gubitak od 10 milijardi dinara, a ostvarili smo dobitak od tri milijarde", kazao je Obradović.

    On je kazao i da ne očekuje da bude većih problema kada je u pitanju naplata takse za Radioteleviziju Srbije (RTS) koja će se naći na računu za struju, naglašavajući da je to zakonska obaveza EPS-a koji samo prikuplja novac i potom ga prosleđuje RTS-u.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE