Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za više žena na rukovodećim mestima

    Vlada Srbije usvojila je novu Nacionalnu strategiju za rodnu ravnopravnost, koja predviđa ekonomsko i političko osnaživanje žena i postavljanje na rukovodeća mesta u organima vlasti na lokalnom i republičkom nivou.

    Vlada je usvojila novu Nacionalnu strategiju za rodnu ravnopravnost za period 2016-2020, kao i Akcioni plan za njeno sprovođenje, saopšteno je posle sednice Vlade.

    Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kazala je da nova strategija i akcioni plan za sprovođenje predviđaju veće ekonomsko osnaživanje žena i pospešivanje njihovog većeg uključivanja u politički život i postavljanje na rukovodeće mesta u organima vlasti na lokalnom i republičkom nivou.

    Mihajlović, koja predsedava Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, rekla je i da je 2015. bila godina prekretnica u toj oblasti u Srbiji i da je pripremljen zakonodavni okvir.

    "U najskorijem periodu Vlada će usvojiti i Zakon o ravnopravnosti žena i muškaraca, nakon čega ćemo pripremiti i podzakonksa akta koja će se ticati kako zapošljavanja žena, tako i suzbijanja rodno zasnovanog nasilja", kazala je ona.

    "U strategiji smo se posebno osvrnuli na žene koje su manje vidljive, a gde postoji velika diskriminacija – to su Romkinje, žene na selu i žene sa invaliditetom", dodala je ona i naglasila da se u planiranju budžetskih sredstava za 2016. vodilo računa o potrebama žena.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE