Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    POSLE (EVENTUALNIH) IZBORA: Vučić smenjuje pola Vlade?

    Ukoliko premijer Aleksandar Vučić raspiše vanredne parlamentarne izbore, samo osam aktuelnih ministara moglo bi da računa na ostanak u vladi, piše Blic.

    Prvo i najvažnije pitanje jeste da li bi socijalisti i naprednjaci i nakon izbora ponovo ušli u koaliciju. Ukoliko se ne dogovore, bez fotelje bi ostali šef diplomatije Ivica Dačić, ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković i ministar rudarstva Aleksandar Antić.

    Ukoliko dve stranke ipak nastave saradnju, Dačić i Antić će najverovatnije dobiti iste resore, dok će, prema saznanjima Blica resor poljoprivrede biti poveren nekom drugom.

    Ministar kulture Ivan Tasovac ima podršku premijera Vučića koji će, ako je verovati istraživanjima, biti mandatar i naredne vlade. Ministar odbrane Bratislav Gašić, uprkos prolongiranju, cenu za vređanje novinarke, platiće resorom.

    Ministarka državne uprave Kori Udovički, posle afere "vetropark", ne može biti sigurna da će ostati na istoj poziciji, a slaba tačka ove Vlade je i ministar privrede Željko Sertić.

    Ministar bez portfelja Velimir Ilić, nema velike šanse da to ostane posle izbora, čak iako njegova Nova Srbija bude na zajedničkoj listi sa naprednjacima. Zbog nezadovoljstva prosvetnih radnik, štrajkova, protesta naučnih radnika i propusta u obrazovnom sistemu, Srđan Verbić će najverovatnije napustiti resor prosvete.

    Mesta u novoj vladi, po svemu sudeći, sigurno će biti za Nikolu Selakovića i Nebojša Stefanovića, bez obzira da li bi zadržali sadašnje resore ili bi dobili nova zaduženja. Sigurna je i Zorana Mihajlović, a nema javnih zamerki ni za Dušana Vujovića, Zlatibora Lončara, Aleksandra Vulina, Jadranku Joksimović, Vanju Udovičića.

    Takođe, deo vlade bio bi, za očekivati je, i Rasim Ljajić, ukoliko SDPS bude na listi SNS.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE