Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prvi javni poziv za COSME program

    Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je danas da je program Evropske unije (EU) za konkurentnost malih i srednjih preduzeća – COSME, raspisao prvi javni poziv za dostavljanje predloga projekata malih i srednjih preduzeća koji će se finansirati u okviru tog programa.

    Kako se navodi, ovaj javni poziv namenjen je za projekte koji se odnose na proizvode bazirane na inovativnom dizajnu i visokim tehnologijama, a rok za dostavljanje predloga projekata je 14. april 2016.

    Pravo učešća u programu imaju mala i srednja preduzeća koja svoje proizvode zasnivaju na inovativnim dizajnerskim rešenjima, samostalno i u konzorcijumu, ali i univerziteti, kao i istraživački instituti.

    U saopštenju se ističe da se ovaj javni poziv odnosi samo na jednu komponentu COSME programa, dok će javni pozivi za ostale tri komponenete biti raspisani u narednom periodu, o čemu će Ministarstvo privrede, kao nosilac programa, na vreme obavestiti javnost.

    Više informacija o ovom javnom pozivu, načinu i dokumentima koji su potrebni za prijavu nalaze se na ovom linku .

    Podseća se da je budžet COSME programa EU za konkurentnost malih i srednjih preduzeća u zemljama članicama i zemljama kandidatima 2,3 milijarde evra za period od 2014-2020. godine.

    "Ovaj program omogućava malim i srednjim preduzećima bolji pristup izvorima finansiranja, pruža podršku internacionalizaciji i pristupu stranim tržištima, podstiče stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za razvoj konkurentnosti i afirmiše kulturu preduzetništva", naglašava se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE