Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NIJE IM PRVI PUT: Pola tone novca za kamion

    Kupovina automobila u Kini sitnim novcem, koji zadaje prave muke šokiranim prodavcima prilikom brojanja, kao da postaje tradicija.

    Prodavac slatkiša u Kini zaprepastio je radnike u auto-salonu, kada se pojavio sa kupio "brdom" novca kojim je nameravao da plati kamion.

    On je doneo 80.000 juana (12.000 dolara) u malim apoenima i kovanicama u auto-salon u jugoistočnoj Kini. Novac je bio težak najmanje pola tone, a doneo ga je u deset sanduka.

    Osoblje je bilo zapanjeno. "Nikada nisam video toliko novca u mom životu", rekao je menadžer prodaje u auto-salonu, piše Huffington post.

    On je takođe dodao i da je ovaj Kinez njihov lojalni kupac koji je kod njih već kupio četiri automobila, pa zbog toga moraju da mu pomognu oko "problema" sa velikom količinim novčanica. Trinaest zaposlenih provelo je više od deset sati prebrojavajući novac.

    Ovaj Kinez, koji prodaje slatkiše i kolačiće seljanima, objasnio je da on obično prima novac u sitnim apoenima i da uvek ima previše da bi taj novac mogao da ukrupni.

    Ovo nije prvi put da se velika roba, poput automobila, kupuje "malim" novcem. Pre nepunih godinu dana, jedna Kineskinja je odlučila da svoj novi BMW delom plati u apoenima od jednog juana.

    Za novi BMW 730, tačno 100.000 juana (oko 117 hiljada evra), žena je odlučila da plati u novčanicama od jednog juana. Zaposleni autosalona, njih 20, brojali su novčanice punih šest sati bez prestanka.

    Razlog je bio isti kao i u prethodnom slučaju. Žena je vlasnica lanca prodavnica prehrambenih proizvoda, pa je kao opravdanje za hrpu sitniša navela da joj mušterije često plaćaju novčanicama od jednog juana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE