Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Adidas raskida ugovor sa Međunarodnom atletskom federacijom?

    Proizvođač sportske opreme Adidas saopštio je danas da je u "bliskom konktaktu" sa Međunarodnom atletskom federacijom (IAAF) oko doping i korupcionaških skandala koji potresaju atletiku, a povodom navoda da će nemačka kompanija raskinuti sponzorski ugovor.

    "Adidas ima jasnu anti-doping politiku. U bliskom smo kontaktu sa IAAF jer želimo da čujemo kako ide proces reformi", navodi se u današnjem saopštenju kompanije Adidas, koja je najveći sponzor IAAF. IAAF je navela da je u kontaktu sa svim sponzorima i partnerima, "kao što je okrenuta procesu reformi". BBC je kasno sinoć preneo da je Adidas u novembru obavestio IAAF da će raskinuti ugovor zbog velikog doping skandala u ruskoj atletici i optužbi za korupciju među čelnicima prethodnih čelnika IAAF i prikrivanju dopinga. BBC je naveo da će raskidom ugovora IAAF izgubiti desetine miliona dolara prihoda.

    Kada je 11-godišnji ugovor potpisan 2008. godine, saopšteno je da je vredan 33 miliona dolara ali izvor BBC tvrdi da se radi o mnogo većoj sumi i da IAAF u novcu i proizvodima dobija godišnje osam miliona dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE