Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kada ovo čujete pripremite se: 6 fraza nakon koji će sigurno naići neuspeh

    Uvek slušajte KAKO neko nešto kaže, naravno, jer mnogo toga možete čuti u nečijem glasu. Ali, ove fraze otkrivaju sve što treba da znate o nekome ko planira (svesno ili nesvesno) da vas izneveri.

    Kada zaposleni, poslovni partner, izvođač nekih radova, ili kupac ne planira da uradi ono što je obećao/la, to možete da prepoznate. Slušajte tačno šta vam kažu, način na koji vam to kažu, ali kada naiđu ove fraze onda se pali crvena lampica. Kako piše sajt Inc.com, ove fraze otkrivaju nečije namere da ne ispuni obećanje.

    1. „Daću sve od sebe…“
    Ako čujete ovo, napravite rezervni plan. Osoba jednostavno neće dati sve od sebe. U stvari, to je znak upozorenja da osoba već zna da neće završiti zadatak. Šta god da se desi, postoji 99% šansi da će se završiti neuspehom.

    2. „Vratiću se na to čim…“
    Kako piše autor sajta Inc.com, mnogo puta je čuo tu frazu. „Znači upravo suprotno. Osoba izgovara ovu frazu neće se vratiti na taj zadatak… ikad.“

    3. „Imam neke ideje…“
    Opet upozorenje kada vam neko govori o ideji. Tu je zamka. Da je ideja dobra, osoba bi jednostavno uradila to i problem bi bio rešen.

    4. „Pokušaću…“
    Nisu svi odgledali filmove „Star Wars“ serijala. Da jesu znali bi da kako kaže Yoda „Ne postoji pokušaj“. Kada neko upotrebi reč „Pokušaću/Pokušavam“, to znači: „Znam da neću uspeti…“

    5. „Zapravo…“ i/ili „Da, ali…“
    Ovo je bezazlena reč, zar ne? Ali, kako piše Inc.com, to znači nevolju. Posle toga dolazi neka vrsta „pobijanja“ onoga što je predloženo ili rečeno.

    6. „Imaš moju reč“
    Samouvereni ljudi ne koriste fraze. Osoba koja vam veruje ili će uraditi nešto ili neće, uprkos tome da li izgovarate određene fraze ili ne.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE