Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    7 načina da zaradite dodatni novac

    Piše: Hans Buster, osnivač Synergy Talents i profesionalni kouč

    Da li želite da nađete nove načine da zaradite novac? Možda ste nezaposleni, student… a možda i imate stalan posao, ali jedno je sigurno – svakome dobro dođe malo novca sa strane! Mi vam dajemo 7 predloga kako da do njega dođete:

    1. Postanite freelancer
    Ako znate da pišete, prevodite sa stranih jezika, ilustrujete… prijavite se na neku od mnogobrojnih freelance platformi. Istražite i nađite šta biste sve mogli da ponudite u zamenu za novac.

    2. Otvorite blog
    Znate da pišete i gajite strast prema nekoj temi? Otvorite blog. Ako je vaš posao vaša najveća strast, pišite o njemu. Ako je vaša strast gledanje filmova, možete pisati filmske recenzije. Za zaradu je potrebno malo više vremena (kroz sponzorstva i reklame), ali je zabavan put stizanja do tog cilja.

    3. Budite mystery shopper (tajni kupac)
    Vaš zadatak je da prema dobijenim instrukcijama posmatrate kako teče proces kupovine u nekoj trgovini i da svojim iskustvom ocenite kvalitet rada i/ili obezbedite vredne informacije o ponašanju potrošača. Sve to, naravno, obavljate u tajnosti kako bi rezultati ocenjivanja bili objektivni.

    4. Prodajte stare stvari
    Da li imate nakit koji više ne nosite ili nameštaj koji vam stoji u podrumu? Odvojite sve što vam više ne treba i stavite na prodaju. Iznenadićete se koliko potencijalne zarade ima među vašim starim stvarima.

    5. Radite online ankete
    Većina marketinških agencija je u stalnoj potrazi za ispitanicima online anketa. Za njihovo popunjavanje dobijate poene koje kasnije možete zameniti za novac ili neke druge pogodnosti. Na internetu ćete lako naći agencije koje nude ovu opciju.

    6. Držite skype časove
    Iskoristite ono što već radite da maksimalno zaradite. Ako ste npr. profesor jezika, ili finansijski konsultant, iskoristite maksimalno znanje koje imate i ponudite svoje usluge i putem ovakvog vida komunikacije.

    7. Prodajte fotografije
    Da li u slobodno vreme volite da fotografišete? Zašto onda ne biste od toga zaradili. Nijedan kredibilan sajt ili vlasnik bloga neće objavljivati neautorizovane fotografije, tako da je tražnja za njima velika. Nađite tzv. stock photo sajtove i napravite ponudu.

    Počnite da razmišljate kao ljudi koji imaju novca – oni misle da su mogućnosti za zaradu bezbrojne!

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE