Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SVAĐA PRED IZBORE: Prokop između SNS i SPS

    Pre nego što su izbori raspisani, vladajuće Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije "zaratili" oko ili preko Prokopa.

    I pre nego što su izbori zvanično raspisani, članovi dve najjače vladajuće stranke počeli su da razmenjuju niske udarce. Tinjajući sukob podgrejao je počasni predsednik SPS i bivši ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavom da je novac za stanicu Prokop obezbeđen dok je on bio ministar, a da se SNS "samo hvali krečenjem".

    Potpredsednica vlade i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović uzvratila je novim optužbama na račun partnera iz Vlade: "Ništa me ne čudi kada je reč o SPS, pa ni tvrdnje Mrkonjića. Mogao je i on bar da prekreči Prokop, ako ne i da ga završi tokom dugogodišnjeg ministrovanja, da se nije bavio organizovanjem koncerata."

    Neke prethodne vlade, kao i ljudi koji su vodili resor saobraćaja poput inženjera Mrkonjića ostaće upamćene po pravljenju autoputa iz njive u njivu, kao što je autoput od Uba do Lajkovca. Mihajlovićeva je ponovila da je ne bi iznenadilo da se svi udruže protiv SNS.

    I potpredsednik SNS Nebojša Stefanović rekao je da je "premijer Vučić bio u pravu kada je rekao da će se sada svi udružiti kako bi pokušali da ga sruše".

    >>>>Vučićeva `preporuka` kako mogu da ga sruše, i to sa SPS

    Predsednik SPS Ivica Dačić, međutim, pokušao je da "spusti loptu": Apsolutno su nepotrebne i štetne polemike i svađe oko Prokopa. To je veliki projekat na zadovoljstvo SPS u čije vreme je započet i SNS u čije vreme je završen. Ovo je svakako veliki uspeh ove Vlade Srbije.

    Ne želim da polemišem sa nestručnim politikantima. Glupost je da napadamo Vladu. Apsolutno podržavam tandem Vučić – Dačić, ali i premijer bi trebalo da razmisli da li ima najbolje ljude u svom timu, odgovara Mrkonjić na optužbe Zorane Mihajlović.

    Činjenica je, stanica Prokop nije bila završena. Okončana je samo jedna međufaza i to je ugovorila i pokrenula vlada u kojoj sam bio ministar.

    "Mrkonjić je bio moj prvi ministar 2013. godine i u to vreme sam ga ponekad viđao u ministarstvu, ali nikada na gradilištu. Ja ne posećujem često restorane, ali građevinska struka dobro zna da Mrkonjić dosta vremena provodi u kafanama, posebno kada ima i muzike."

    Ovako Dmitar Đurović, direktor Koridora Srbije, odgovara na Mrkonjićevu izjavu Milutin Mrkonjića, počasnog predsednika SPS da je novac za stanicu Prokop obezbeđen dok je on bio ministar, a da se SNS "samo hvali krečenjem".

    Jasno je iz njegove izjave da su počeli napadi na SNS i Aleksandra Vučića. A o rezultatima ove vlade najbolje svedoče kilometri autoputa koje smo izgradili, kaže Đurović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE