Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Regionalno okupljanje preduzetnika uz ‘biznis kafu’

    Deveti po redu Business cafe u Beogradu, popularno okupljanje malih i srednjih preduzetnika iz Srbije i regiona, čiji je partner Privredna komora Srbije, održan je po prvi put u Mikser Housu, koji je i novi organizacioni partner ovog skupa, pred više od 150 zainteresovanih gostiju iz nekoliko gradova Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

    Okupljenim gostima svoj biznis sa porukom, što je bila i tema ovog skupa, predstavili su Milica Čalija čija kompanija proizvodi ovsene kolačiće „Anđeli“ i koja pokušava da otvori vrata svom proizvodu na hrvatsko tržište, Maja Lalić, direktorka Mikser Housa i preduzetnica u kulturi, Ivan Brkljač, pokretač start-up projekta Arbobracelet posvećenog naprednom očuvanju ekologije. Siniša Ubović, glumac i vođa koncepta životnog usavršavanja „Heal Your Life“ okupljenima je prepričavajući svoja iskustva u ugostiteljstvu dočarao kako preduzetništvo, ukoliko u njega ulazite iz nužde i nije najbolja opcija, ali i kako je našao put do posla koji ga danas ispunjava.

    Svi su istakli da je za uspeh najvažnija istrajnost kao i da je za razvoj preduzetništva u regionu važno osnažiti međusobnu podršku samih preduzetnika.

    Business Cafe je autorski projekat zagrebačke preduzetnice Kristine Ercegović a ideja je da se, svakog meseca, u nekoliko gradova u zemljama regiona organizuju druženja preduzetnika kako bi oni imali priliku da uspostave direktan kontakt i pokrenu zajedničke poslove. Projekat postoji pet godina, najduže u Hrvatskoj, odvija se u pet zemalja regiona a do sada je, zahvaljujući kontaktima ostvarenim na Business Cafeu, ostvareno novih poslova u vrednosti od 10 miliona evra.

    „U Srbiji je 2016. godina proglašena godinom preduzetništva i država je najavila niz mera kojima će podstaći razvoj i opstanak malih i srednjih preduzeća. Uvek je dobro imati podršku države, ali ovakva druženja i spajanje preduzetnika iz Srbije, pa onda i preduzetnika iz regiona, su pravi način da se posao razvija, da se ljudi ohrabruju i otvaraju sebi nove prilike. Često kažem da smo mi, kroz ova okupljanja, podstakli otvaranje više novih firmi nego  vlade naših zemalja“, rekla je Kristina Ercegović, na početku javnog razgovora sa preduzetnicima iz Srbije.

    Gosti devetog Business Cafea u Beogradu uživali su u Grand kafi, a sponzor projekta je i Wiener Stadtische osiguranje. BIZLife će nastaviti da iznenađuje goste Business Cafe-a poklonima, ali i svoje čitaoce u saradnji sa ovim regionalnim projektom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE