Danas poslednji dan rada Agencije za privatizaciju - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Danas poslednji dan rada Agencije za privatizaciju

  Agencija za privatizaciju Srbije od danas više neće postojati, a njene nadležnosti biće prenete na Ministarstvo privrede, dok će postupke stečaja sprovoditi Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

  Ministarstvo privrede preuzeće od Agencije za privatizaciju deo prava, obaveze, predmete, opremu, sredstava za rad i arhivu.

  Vlada Srbije je nedavno osnovala i Agenciju za vođenje sporova u postupku privatizacije, i ona će se baviti poslovima zastupanja u postupcima pred sudovima, arbitražama, organima uprave i drugim nadležnim organima, u kojima je učestvovala Agencija za privatizaciju, a koji su pokrenuti pre 1. februara 2016. godine.

  Vlada Srbije će imenovati Upravni odbor i direktora te Agencije, na period do pet godina, s pravom na dva mandata.

  Novoosnovana agencija će od Agencije za privatizaciju preuzeti predmete, opremu, sredstva za rad i arhivu, kao i zaposlene raspoređene na poslovima zastupanja.

  Zaposlenima koji ne budu preuzeti, prestaje radni odnos uz isplatu otpremnine u skladu sa zakonom kojim je uređeno smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru.

  Agencija za privatizaciju, osnovana je 2001. godine, kao institucija zadužena za sprovođenje procesa privatizacije u Srbiji, u skladu sa Zakonom o privatizaciji.

  Kako je obrazložila Vlada Srbije, do gašenja Agencije za privatizaciju dolazi zbog potreba racionalizacije državne uprave i fiskalne konsolidacije, jer je privatizacija bila oročena do kraja 2015, a preduzeća koja do tada nisu privatizovana idu u stečaj.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE