Uskoro letovi za Kraljevo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uskoro letovi za Kraljevo

  Preduzeće Aerodromi Srbije počeće da radi u prvoj polovini februara, a prvi zadatak biće uspostavljanje letova na Aerodromu Morava u Kraljevu, u čije je opremanje uloženo deset miliona evra.

  Odluka o osnivanju doneta je na sednici Vlade Srbije, a kako se navodi u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukte, Air Serbia će odmah do tog aerodroma moći da leti avionima ATR-72.

  Osnovni zadaci preduzeća Aerodromi Srbije biće upravljanje, razvoj i održavanje aerodromske infrastrukture u Srbiji.

  "To znači osposobljavanje za korišćenje već postojećih većih vojnih i mešovitih aerodroma u Srbiji koji bi se mogli koristiti za prevoz putnika i robe, ali i izgradnja novih aerodroma i povećanje bezbednosti na malim aerodromima", navodi se u saopštenju.

  Preduzeće će se, dok ne započne sopstvene komercijalne aktivnosti, finansirati iz budžeta Srbije sa 10 miliona dinara godišnje.

  Sedište preduzeća će biti na Aerodromu Nikola Tesla i imaće dva zaposlena uključujući v.d direktora Predraga Babića, dosadašnjeg rukovodioca sektora za investicije Aerodroma Nikola Tesla, čiji menadžment će pružati stručnu i drugu pomoć novoformiranom preduzeću.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE