Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SVE VIŠE ČUDNIH ZANIMANJA: Mazitelji pandi i dodirivači lica

    Na svetu je sve više neuobičajenih poslova, od kojih su neki zanimljivi, pomalo čudni, čak i opasni, ali u svakom slučaju, široj javnosti su mnogi nepoznati. 

    Predstavljamo vam 12 otkačenih poslova za koje verovatno ne znate, za neke ste možda i čuli, poput "profesionalnih spavača", a postoji mogućnost da će vam biti vrlo zanimljivi, bar neki od njih.

    Inspektor za kockice
    Ukoliko kockica nije savršeno napravljena, može da upropasti igru. Neko mora da se pobrine za to da svaki ugao kod kockice bude kako treba. To radi upravo "inspektor za kockice".

    Sortiranje pilića
    Ako volite životinje, pogotovo male i slatke, onda je ovo pravi posao za vas. Vaše je samo da prepoznate i sortirate muške piliće sa jedne strane pregrade, a ženske sa druge.

    Tester dezodoransa
    Ovo je već nešto nezahvalniji posao. Dezodorans prvo nanosi jedna osoba ispod pazuha, da bi vi uvideli kako on miriše kada se stopi sa ljudskim mirisom kože.

    Mazitelj beba pandi
    Centar za istraživanje i zaštitu džinovskih pandi u Čengduu, u kineskoj provinciji Sečuan, traži osobe čiji će zadatak biti da maze bebe ove ugrožene životinje. Prema pisanju lista Čajna dejli, ovi stručnjaci za maženje imaju plaćenu hranu i spavanje i godišnju platu od 200.000 juana (oko 28.000 evra).

    Uzimanje otrova iz zmija
    Posao za nešto hrabrije. Morate da uzmete zmiju i da je naterate da izbaci otrov u jednu posudicu. Naučnici kasnije koriste taj otrov kako bi napravili lek ili vakcinu.

    Sakupljač crva i glisti
    Upravo tako kako ste čuli. Vaš je posao samo da sakupljate crve koji će kasnije biti prodavani kao mamci za pecanje. Idete livadom i tražite crve, ako niste nešto gadljivi, eto zarađenog novca.

    Tester hrane za pse
    Da li ste nekada probali hranu za pse. Ako vam se dopalo, možete da postanete tester upravo te hrane. Zaposlili bi oni i kuce, ali njima bi sve to izgledalo vrlo dobro i nestalo bi u vrlo kratkom roku.

    Čovek za tobogane
    Vi ste čovek koji će probati tobogan pre nego što bude otvoren za sve ostale posetioce. To je malo i opasno shodno tome da ostaje nada da je konstrukcija napravljena na pravi način. Ako jeste, onda vam ostaje samo zabava.

    Svet žvake
    Testeri žvakaćih guma rade upravo ono što i ime samo kaže – testiraju žvake. U suštini, bitno je da je žvaka dobrog ukusa, ali i da možete da naduvate veliki balon. Dobro, to nije neophodno, ali znači!

    Dodirivači face
    Sa svojim prstima zadatak vam je da drugoj osobi dodirujete facu nakon što je nanela neku vrstu pomade ili preparata. Morate da vidite razliku i da kažete da li je postignut efekat.

    Lutak
    Neki savremeni butici spremni su da plate momku ili dami da stoje kao lutke ispred umesto plastičnog eksponata. Potrebna je manekenska građa, ali i mnogo strpljenja.

    Spavanje za pare
    Proizvođači dušeka spremni su da plate ljudima da spavaju na novim proizvodima kako bi uvideli da li su dobri – odmah u fabrici.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE