Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prokop nije baš `čist kao suza`

    Železnička stanica Prokop svečano je otvorena uprkos sumnjama na korupciju koje su potvrđene i od strane Upravnog suda još prošlog leta. Posao vredan 26 miliona evra ipak je poveren spornom izvođaču, a na novinarska pitanja o ignorisanju odluka suda, premijer Srbije odgovara da je "sve čisto kao suza".

    “Mi smo apsolutno dobro završili posao, u roku, čisto kao suza, a ako ima bilo ko kakve primedbe, ima nadležne organe u Srbiji pa neka preko njih rešava“, rekao je Vučić u utorak, prilikom obeležavanja završetka prve faze izgradnje Železničke stanice Beograd-centar u Prokopu.

    Nadležni organ izjasnio se još prošlog leta. Upravni sud našao je opravdanim sumnje građanskog nadzornika da je na tenderu za rekonstrukciju stanice Prokop bilo elemenata korupcije.

    “Tužba se uvažava. Poništava rešenje Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki od 4. jula 2014. i predmet vraća nadležnom organu na ponovno odlučivanje“, stoji u odluci Upravnog suda.

    Nadležna Komisija nije postupila po naređenju suda, koje nije omelo ni radove za koje je sporni izvođač primio 26 miliona evra. A sporan je zbog izvesnog Predraga Neškovića koji je u Železnicama pripremao projekat rekonstrukcije, pa se sa insajderskim informacijama u vreme tendera pojavio u timu ponuđača iz Češke, piše N1.

    Žalbe na izbor izvođača svojevremeno su ulagali i predstavnci Kuvajtskog fonda za ekonomski razvoj koji je finansirao čitav posao. Ukoliko bi i konačno bilo utvrđeno da je na tenderu povređen zakon, to neće izbrisati već obavljene radove ovde na Prokopu, ali može da zakomplikuje nastavak izgradnje koja se finansira iz stranih kredita, a od koje zavisi i realizaciji Vladinog centralnog projekta – Beograda na vodi.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE