Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VIDEO: Srpski pilot spustio avion posle eksplozije

    Pilot iz Beograda Vladimir Vodopivec (64) uspeo je da bezbedno spusti avion sa 74 putnika i članova posade na aerodrom u Mogadišu u Somaliji nakon što je eksplozija raznela deo trupa kod desnog krila letelice, piše danas dnevni list "Blic".

    Svetski mediji ocenjuju da je pilot "učinio nemoguće", jer je incident prošao bez žrtava. Međutim, nešto kasnije je saopšteno da je ipak jedno lice poginulo. Veruje se da je muškarac isisan iz aviona u trenutku posle eksplozije, koja je napravila rupu u trupu aviona, saopštile su vlasti u Somaliji.

    "Pola sata pošto smo poleteli sa aerodroma u Somaliji, na 3.300 metara visine začula se strašna eksplozija. Putnici su počeli da viču, a ja sam se odmah vratio na aerodrom. Na sreću, niko nije teže povređen", preneo je reči pilota jedan njegov prijatelj.

    Na YouTube-u su se već pojavili snimci iz aviona.

    Vodopivec je rođeni Beograđanin, iskusan je pilot koji je radio u JAT-u i "Montenegro Airlines"-u, a poslednjih godina leti u Africi, pošto se zaposlio u "Daallo Airlines". Uskoro će, kaže njegov prijatelj, otići u penziju.

    Avion kompanije "Daallo Airlines" sa 74 putnika, među kojima je 70 turskih državljana, prinudno je sleteo na aerodrom samo nekoliko minuta nakon poletanja sa aerodroma Aden Ade u Mogadišu ka vazdušnoj luci u Džibutiju, preneli su somalijski mediji.

    Somalijski ministar saobraćaja Ali Ahmed Džem Džangeli rekao je da će istraga pokazati uzrok eksplozije.

    Foto: Screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE