Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Yahoo tone sve dublje

    Dan uoči objave kvartalnih rezultata Yahooa, u medije je procurela informacija da će predsednica Uprave kompanije Marissa Mayer morati da sprovede drastične rezove troškova.

    Wall Street Journal, pozivajući se na neimenovane izvore iz kompanije, tvrdi da je reč o ukidanju 1.600 radnih mesta, što je oko 15 posto ukupnih u Yahoou, a rezovi će navodno uključivati i gašenje nekoliko poslovnih sektora u toj kompaniji, ali za sada nije poznato kojih.

    Reuters piše kako je poruka portparola Yahooa da kompanija uoči iznošenja rezultata ne može davati nikakve komentare.

    Ipak, i bez potvrđenih informacija, odavno je poznato da investitori pritiskaju Yahoo u pravcu prodaje osnovnog poslovanja, pa analitičari tumače da je drastično rezanje troškova operacija koja bi kompaniju trebalo da učini primamljivijom potencijalnim kupcima.

    Reuters pritom podseća da je Verizon nagovestio interes za kupovinu Yahooa, a ukoliko dođe do prodaje, među mogućim interesentima mogla bi se naći imena iz medijske branše kao i investicioni fondovi.

    Deonice internet kompanije koja bezuspešno pokušava da parira Googleu i Facebooku, posebno na polju online oglašavanja, u ponedeljak su pale 1,2 posto na 29,14 dolara. U proteklih godinu dana deonice Yahooa su na tržištima kapitala izgubile trećinu vrednosti, podsećaju analitičari.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE