Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    25 GODINA DELTE: Najveći investitor u Srbiji

    Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković kaže da je ta kompanija najveći pojedinačni investitor u Srbiji, sa ukupnim investicijama od 2,4 milijarde evra.

    Srpski biznismen je na proslavi povodom obeležavanja 25 godina kompanije kazao da je Delta državi na ime poreza u poslednjih 10 godina uplatila više od dve milijarde evra. Od prodaje naših komanija ostavrili smo prihod od 1,8 milijardi evra.

    "Delta je 2009. postala najveća kompanija u Srbiji i u BDP smo učestvali sa skoro 10 odsto, a od tih prihoda 80 odsto je od kompanija koje je Delta sama stvorila i razvila", kazao je on.

    Mišković je najavio da će nova strategija Delte u budućnosti biti okrenuta agraru, podsetivši da je do sada Delta investirala 250 miliona evra u agrarni sektor Srbiji, dodajući da su toj oblasti potrebne velike investicije.

    Prema njegovim rečima, zadatak Delta agrara biće osvajanje novih svetskih dostignuća i njihova primena u srpskoj poljopoprivredi, razvoj infrastrukture za otkup i izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije na tržište Rusije i EU.

    On je kazao da će prioritet kopmanije biti ulaganje u mlade visokoobrazovane kadrove. Dodao je da razvoj Delte u narednom periodu mora da se usmeri i na razvoj regiona i Evrope, podsetivši da je već započeta gradnja hotela Intercontinental u Ljubljani čije se otvaranje očekuje u aprilu 2017.

    Delta će u Beograd u ovoj i narednoj godini investirati 250 miliona evra u četiri projekta: izgradnju šoping centra Delta planet, hotela Interkontinental sa poslovnom zgradom i nove poslovne zgrade Delta holdinga, najavio je Mišković.

    On je ocenio da će se na taj način pokrenuti građevinska industrija i da će ta četiri projekta otvoriti 8.000 novih radnih mesta, dok će u izgradnji biti angažovano 10.000 građevinskih radnika.

    Obeležavanju godišnjice Delta holdinga prisutvovali su brojni poslovni partneri kompanije, kao i gradonačelnici Beograda i Ljubljane Siniša Mali i Zoran Janković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE